
Waarom per se Oostenrijks rundvlees?
Benjamin JacobsSplitsen
We zouden nu enkele heel korte, eenvoudige antwoorden op deze vaak gestelde vraag kunnen geven. Bijvoorbeeld, omdat Oostenrijks rundvlees soms het beste is. Ook omdat we weten welke bijna rund-paradijselijke leefomgevingen er zijn en worden benut. Natuurlijk ook omdat we een Oostenrijks bedrijf zijn en onze grondstof uit Oostenrijk willen betrekken. Maar dat zijn allemaal eerder subjectieve redenen. Daarom hier enkele feiten die uitleggen waarom Oostenrijks rundvlees de eerste keuze is voor Simple Jerky:
De gemiddelde grootte van de bedrijven sluit grootschalige veehouderij grotendeels uit.In internationaal verband blijkt de rundveehouderij in Oostenrijk kleinschalig te zijn. Voornamelijk in het Alpengebied is het dieet van de dieren gebaseerd op gras, hooi en silage. Antibiotica en krachtvoer zijn verboden. Voldoende weidegrond biedt een perfecte leefomgeving, die ook wordt benut. Dit alles is voor ons reden genoeg om bij Oostenrijks vlees te blijven.
- De gemiddelde Oostenrijkse boer heeft slechts 31,6 koeien.
- In totaal zijn er in Oostenrijk ongeveer 2 miljoen koeien.
- Slechts 5% van de rundveebedrijven heeft meer dan 100 koeien.
- In Oostenrijk zijn er 61.765 rundveebedrijven.
- 60% van de in Oostenrijk gebruikte landbouwgrond is weidegrond/grasland.
- 2/3 van de 165.000 Oostenrijkse boerderijen bevinden zich in de Alpen.
- De Oostenrijkse dierenbeschermingswet wordt beschouwd als de strengste EU-wet.
- Het gebruik van groeihormonen en antibiotica als preventieve maatregel in diervoeders is verboden.
(Bron: www.aac.or.at)