Veelgestelde vragen over Simple Jerky
Hoe zijn jullie op het idee gekomen om Beef Jerky te maken?
Heel eenvoudig: we zijn allebei Jerky-liefhebbers en waren altijd erg verwend met handgemaakte, echte Amerikaanse Jerky van kleine "slagerijen". Maar we konden geen goede Jerky in Oostenrijk vinden, alleen fabrieksmassaproductie die net zo chemisch smaakte als het rook. Op een gegeven moment hebben we een mooi stuk vlees gehaald en onze eigen Jerky gemaakt in het heteluchtoven van onze keuken. Dat was rond Kerstmis 2013. Enkele weken later, in januari 2014, kwam het idee dat zelfgemaakte Jerky ook door veel anderen gewaardeerd zou worden - Simple Jerky was geboren!
Waar hebben jullie de recepten vandaan?
Sommige van onze smaken zijn absolute eigen creaties - Austrian Style is bijvoorbeeld geïnspireerd op de goede, traditionele varkensschouder of een krokante braad. Berlin Style Curry is gebaseerd op de beroemde curryworst. Hawaiian Teriyaki, Redneck BBQ en ons Smoky Original zijn echter zeer typische jerky-recepten zoals je die uit de VS kent.
Waar komt jullie vlees vandaan?
Uit Oostenrijk. 100%.
Wat is voor jullie belangrijk bij de vleesinkoop?
Afgezien van de daadwerkelijke vleeskwaliteit zijn er nog andere zaken die voor ons belangrijk zijn bij de aankoop van vlees - korte transportwegen en waardige procedures voor de dieren, traceerbaarheid, hoge kwaliteitscontroles en -normen, en een modern milieubeheer van de leverancier.
Waarom Weiderind en niet Biorind?
Aanvankelijk wilden we instappen in de biologische trein, maar na talloze gesprekken met boeren en slagers veranderde onze mening, die ons allemaal een zeer goed inzicht gaven in de vleesverwerkingsindustrie.
Het is voor ons belangrijk dat de dieren weiderunderen zijn, d.w.z. dat ze bewegingsvrijheid hebben en uitsluitend hun natuurlijke voeding krijgen - gras. Inmiddels komen er steeds meer studies naar voren die aantonen dat het vlees van natuurlijk gevoede weiderunderen net zo gezond is als "biovlees". Biologisch betekent in de meeste gevallen onmogelijke eisen en enorme kosten voor de boeren, maar garandeert slechts in zeer beperkte mate "gelukkiger koeien". Specifiek voor een product zoals Jerky betekent "biologisch" in de meeste gevallen dat het vlees van zeer oude, vrouwelijke dieren wordt gebruikt. Natuurlijk staat er dan "biologisch" op de verpakking, alleen de productkwaliteit lijdt daaronder. Voor onze Jerky verwerken we daarom magere vleesstukken van jongbullen.
Kortom: Voor de consument - en ook voor ons - zijn vooral een diervriendelijke huisvesting, natuurlijke voeding, bewegingsvrijheid, een milieubewuste productie, een diervriendelijke slacht en een uitstekende vleeskwaliteit belangrijk.
Is Simple Jerky vrij van glutamaat?
Nee. Enkele van onze ingrediënten voor onze recepten bevatten kleine hoeveelheden glutamaten.
Gebruik je smaakversterkers of andere chemische/niet-natuurlijke toevoegingen?
NEE!
Is jullie Jerky geschikt voor een dieet volgens de Paleo-dieet?
Zolang Jerky geen toevoegingen, geen suiker, geen soja en geen chemicaliën bevat, is het Paleo. Wij gebruiken geen toevoegingen, geen chemicaliën, maar onze smaken bevatten kleine hoeveelheden suiker en sojasaus. Dus beweren we niet, zoals veel andere fabrikanten, dat we 100% Paleo-vriendelijk zijn. Of onze Jerky in jullie Paleo-dieet past, moeten jullie zelf beslissen - Simple Jerky is 100% Oostenrijks grasgevoerd rundvlees, GEEN natriumnitraten, GEEN fosfaten, GEEN smaakversterkers, GEEN andere toevoegingen.
Er zijn enkele Jerky-fabrikanten die bijna uitsluitend adverteren met het feit dat ze Paleo zijn. ;) ;) ;) Tot voor kort kon je nog op hun website lezen dat er zeker natriumnitraten voor de productie werden gebruikt. Op dit moment worden er echter op de genoemde site geen ingrediënten meer vermeld, zelfs twee links die "onafhankelijk" zouden bevestigen dat hun Jerky aan Paleo voldoet, werken niet meer............
Nog een laatste woord over Paleo: we hebben Simple Jerky NIET opgericht omdat we de nieuwste trenddieet willen bedienen die over twee jaar al vergeten is. We willen de beste BEEF JERKY maken, een schoon, kwaliteitsproduct voor vleesliefhebbers.
Wat zijn de gemiddelde voedingswaarden van Simple Jerky?
Jullie vinden de exacte voedingswaarden voor elke smaak onder de respectieve productbeschrijvingen!
Is Simple Jerky "authentiek" Beef Jerky?
Naja.....de helft van het Simple Jerky Duo is een geboren Amerikaan die opgroeide met authentieke Beef Jerky. Je zou dus kunnen zeggen: Authentiek kan het NIET zijn!
Helaas maken veel mensen de fout en verwarren ze Billtong met Beef Jerky en denken daarom dat onze Jerky niet "authentiek" is. Mensen, Billtong en Beef Jerky zijn twee verschillende producten! Helaas moet ik weer wijzen op andere fabrikanten die wel Billtong produceren, maar het Jerky noemen. Waarom doen ze dat? Omdat Billtong minder moeite kost om te maken en goedkoper geproduceerd kan worden, terwijl de term Jerky bekender is. Billtong wordt in grote stroken opgehangen en luchtgedroogd. Jerky wordt in kleine stroken gesneden en ELKE ENKELE strook wordt met de hand gelegd en het geheel wordt vervolgens met temperatuur luchtgedroogd. Ook bij de recepten zijn er grote verschillen. Daarom zijn smaak en textuur van deze twee producten verschillend. Je maakt tenslotte ook geen curryworst en noemt het Bosna ;)
_______________________________________________________________________
Als jullie nog meer vragen hebben, stuur ons dan alsjeblieft een e-mail (office@simplejerky.at) en we staan graag voor jullie klaar!
Tot slot hebben we hier nog een aantal, deels zeer grappige vragen samengesteld, die ons in de loop der tijd daadwerkelijk en met volle ernst op vakbeurzen en op markten zijn gesteld en die ons steeds weer "iets" verbijsterd hebben.
Is dat chocolade?
Zijn dat gedroogde vruchten?
Is dat tabak?
Is de jerky vegan?
Is dat vegetarisch?